شيف جديد كل يوم مع ( نور) فى مطبخ الشبكة الوطنية

(سد الحنك )
من الأكلات المصرية الشعبية
وأحيانا يسمونها العجمية أو حلاوة الدقيق ، وهى دسمة كأنها تسد الفم أو الجوع لذلك سميت سد الحنك.
المقادير

2 ملعقة كبيرة سمن ويفضل البلدي

2 ملعقة كبيرة سمسم (يمكن الاستغناء عنه )

3/4 كوب دقيق

3/4 كوب سكر (أو حسب اللى يحبه قليل أو كثير)


1 كوب ماء ( أو حسب الحاجة فالعجينة لازم تكون طرية بس مش سايلة بتكون أتخن من البشاميل )


*****

الطريقة
يجهز محلول السكر قبل البدء في العمل وذلك بإذابة السكر في الماء.

يسخن السمن ويحمر السمسم ويمكن أيضا إضافة بعض المكسرات .



ثم يوضع الدقيق ويقلب ونستمر في التقليب ( زى الباشميل بس هنسيبه يتحمر فى السمن مش أبيض زى الباشاميل) ويفضل استخدام ملعقة ذات يد طويلة , حتى لا تصل الحرارة لأيدينا.




ونستمر بالتقليب حتى يصل لونه لأفتح درجات البنى أو كما فى الصورة اللون الذهبى ونضيف الماء المذاب فيه السكر .
ونستمر فى التقليب حتى نحصل على الشكل كما فى الصورة ونلاقى العجمية مرنة معانا ولها قوام متماسك بس مش ناشفة طرية وحتلاقى إن طلعت لها ريحة جميلة.





التقديم
نشكله وهو ساخن بالملعقة كالتالي :


نملأ الملعقة بجزء منه ونساوي بملعقة أخرى نفس الحجم , حتى يأخذ شكل الملعقة.


إذا صعبت علينا هذه الخطوة ممكن استعمال ملعقة واحدة وتسوية الخليط باليد الأخرى.





ويمكن تقديمه بغرفه فى الأطباق مباشرة وأكله بالملعقةأو فى كاسات الآيس كريم وانتم وشطارتكم فى التقديم
 
عايزين نعرف المموش والمربين بتاعكم؟ و كمان المحروقه صباعه :)اسم ظريف ممكن اللى بيطبخ الاكلة احترقت صباعه وده هو سبب التسميه ؟؟
 

أم فواز

فـزّاعة
ماشاء الله اخي النيل الازرق
هذي الاكله من جد ( تسد الحنك ) :)
عندنا اكله تشبهها ( اسمها الحلوى ) او ( العصيدة )
بس مافيها سمسم
شكرا يا النيل الازرق
 

أم فواز

فـزّاعة
عايزين نعرف المموش والمربين بتاعكم؟ و كمان المحروقه صباعه :)اسم ظريف ممكن اللى بيطبخ الاكلة احترقت صباعه وده هو سبب التسميه ؟؟

حيلك حيلك كل دول مرة وحدة
دنتا داخل على طمع يا ابني o_O


ان شاء الله في القريب العاجل ح نحط المقادير والطريقة
بس على شرط .. انك تعملهم وتصورهم :)
عشان تعبنا ما يروحش بلاش
قلت ايه :rolleyes:
 
حيلك حيلك كل دول مرة وحدة
دنتا داخل على طمع يا ابني o_O


ان شاء الله في القريب العاجل ح نحط المقادير والطريقة
بس على شرط .. انك تعملهم وتصورهم :)
عشان تعبنا ما يروحش بلاش
قلت ايه :rolleyes:

اهلا اهلا ياست الكل لاوالنبى مش داخل على طمع بس عجبانى المحرقه صباعه دى اسم ظريف فعلا :إستحسان:
انا بقالى 15 سنة فى الكويت مشفتش الاكلة دى ولا اكلتها بسمع بيها بس
حاضرين من عنياى ياست هانم بعملهم وحصورهم كمان.وشكرا
 

أم فواز

فـزّاعة
image.jpg

image.jpg


image.jpg

وهذي طريقة محروق صبعه ( للأخ الزميل الجديد النيل الازرق ) :وردة:


المقادير :
بصله كبيره مقطعه مكعبات متوسطه
حبه قرع مقطعه قطع كبيرة
حبه فلفل اخضر شرايح
حبيتين بطاط قطع كبيرة
جزرتين كبار قطع كبيرة
٢ حبة كوسا و ٢ حبة باذنجان
نصف راس ثوم
نصف علبه معجون طماط
طماطتين كبار مفرومين ناعم
عدد ٢ رغيف لبناني ( او خبز إيراني )
مقطع قطع متوسطة الحجم

البهارات :
لومي اسود
كاري وفلفل اسود وهيل ودارسين وبهار مخلوط وكركم
ملعقة طعام سكر
حبة فلفل اخضر حراق
مرقه سلق دجاج او ماء مذوب فيه مكعب ماجي
كيس خبز خفيف مقطع

الطريقه :
نحمس البصل بزيت نباتي ونضيف له البهارات تقريبا ملعقة صغيره جدا .. ماعدا الهيل والدارسين ( القرفه ) نضع رشة فقط ثم نضيف الثوم والطماط ونحركهم حتى يذبل ونضيف الخضار والملح حسب الرغبه والمعجون والسكر ونقلبه شوي وبعدين المرق ونتركه يغلي ونضيف اللومي ونخفف النار لين تستوي الخضار .
نضيف له الخبز المقطع وبين فتره وفتره نقلبه لين يشرب الماء و نقدمه وبالف عافيه
 
ربنا يخليك ياست الكل الفزاعه شرح ممتاز لمحروقه صباعه
افتكرتها زى المسقعه ,يعنى هى زى الفته المطبوخه
أمال فين المربين ؟
:D
 

أم فواز

فـزّاعة
المقادير

* كيس ربيان 500 غرام مغسول عدل ومنقع بليمون وكركم وملح وشويه بهار ( وتخلينه بالثلاجه نص ساعه)
* بصل مقطع طولي (كميه كافيه للطباخ والتزيين)
* 2 ثوم مدقوق / 1 مكعب ماجي / بهارات : كزبره-* كركم- زنجبيل- كاري- بهار مشكل/ ملح/
* 1 شبنت / نص كزبره خضرا << مفرومين
* طماطه كبيره مفرومه + معجون طماط + فلفل بارد مقطع
* ماء مغلي/عود دارسين/4 مسمار (قرنفل) / رشه * هيل ناعم/بصله مقطه ارباع/علب فلفل
* عيش مغسول ومنقع

::الطريقة::
* نغسل الربيان من التتبيله - ونكون مجهزين جدر فيه ماء مغلي/عود دارسين/4 مسمار (قرنفل) / رشه هيل ناعم/بصله مقطه ارباع والفلفل .. ولما يسلق نضع الربيان ونخليه يغلي لمده ربع ساعه وبعدين نشخله ونحتفظ بالماء ..
* بقدر ثاني نسوي الحمسه ... نحط شويه زيت و نظيف البصل ولما يحمر شويه نظيف الربيان والفلفل البارد مع البهارات ونحمسهم عدل لمده 5 دقايق .. بعدين نظيف الخضرة والطماط نحركه شويه بعدين نغطي القدر لمده 7-10 دقايق على نار هاديه .. وبعدين نظيف المعجون ونحرك.. وما ننسى نعدل الملح
* راح اتكون صلصه ثقيله بس لا تكون ناشفه .. (يعني اذا احتجتي ظيفي شويه ماي)
بعدين نقصر على الجوله ونغطيه ونخليه لين يتسبك شويه (10 دقايق )
* بعدين تسبق العيش بماء السلق الربيان حتى تتضاعف حبه العيش ونشخله.
الحين أهم شي طريقه تنسيق الخلطه والعيش.
نحط الخلطه بماعون ثاني ونستخدم القدر اللي حمسنا فيه الربيان (ما نغسله) نحط بالقاعه
شوية زبده .. ونحط شويه عيش نغطي قاع القدر ب نص كميه الخلطه - بعدين نغطيها بنصف كميه العيش - بعدين باقي الخلطه -
ونغطيها بباقي كميه العيش ونرش اخر شي شويه زعفران منقع ونحط بصل مقلي للتزين
وشوية زبده على الوجه ثم نضع
القدر على نار هاديه ونحط تحته قطعة حديده خاصة للفرن ونخليه 45 دقيقه وبعدين يتم تزيينه بالبصل المقلي .
 

خجـل

عضو مخضرم
صباح الخير
بما انى فاضيه قلت احط لكم طريقه السوفليه
صرت معروفه بهالحلا عند صديقاتى واهلي غثيتهم فيه بس شسوى يطلبونه منى باستمرار
المهم هو حلا وحلاته يوكل ساخن يمى وبالشتاء احلى


اخليكم مع الصور
الصور كلها تصويري


IMG-20121004-WA003سوووفليه.jpg

الطريقه
نخلط خليط كيك بيتى كروكر كاكاو نفس ماهو مكتوب ع الكرتون
ونحط قليل من الخليط تقريبا ربع القالب وندخلها الفرن تقريبا عشر دقايق من تحت بس
وتالي نطلعها ونكون محضرين الحشوة السائله وهنا سر الطعم وهى نوتيلا + كريمه كاكاو بيتى كروكر الجاهزة او جالكسي اللي تفضليين
الكميه براحتك لكن تكون النوتيلا اكثر
ونصب ملعقه تقريبا من الحشوة ع كل قالب ونرجع نصب باقي خليط الكيك وندخلها الفرن تقريبا عشر دقايق من تحت
وبعدها نحمرها من فوق وبس

طبعا تقدم ساخنه وتزين بالسكر وحبات الفراوله
وبالعافيه


وهنا شكلها من داخل

20130905_202527_1سوفل3.jpg



ادرى غثيتكم بالحلا السموحه

:وردة::وردة::وردة::وردة:
 

سوزان 1

عضو بلاتيني
سوزان شو هالجمال يابنت
الغريبه شكلها يشهى احبها .. .:باكي:


:وردة:​
والله ياخجل وانا كمان بموووووووووت فيها بس يخرب بيتها بتزيد الوزن بسرعة:باكي:
هي الطريقة ياحلوة:وردة:
الغريبة

المقاديركاسة سمن كاسة سكر بودرة(يعني لازم تطحنيه) معلقة صغيرة بيكنج باودر كاستين ونص طحين
الطريقة يخفق كاس السمن المذاب مع السكر المطحون ثم يوضع الطحين والبيكنج باودر حتى نحصل على عجينة طرية متماسكة
(ممكن اضافة القليل من السمن المذاب اذا احتاجت العجينة)ث
م تشكل كما تريدين وتوضع بالفرن ربع ساعة فقط (ملاحظة النار من تحت فقط ولاتحمر من الاعلى الا دقيقتين فقط)راقبيها لانها بتحترق بسرعة ازا فرنك حامي
 
أعلى